måndag, juli 11, 2011

Rabarber

Min snälla kollega hade tagit med sig rabarber till mig på jobbet idag. Hon berättade att hon förutom rabarbern plockat massa jordgubbar, smultron och bigaråer i sin mammas trädgård i helgen. Jag gjorde rabarberkräm och följde kollegans råd att även blanda i en ask jordgubbar och sen min favorit rabarberpaj efter ett recept som heter Godaste rabarberkakan. Bottnen är en vanlig smördeg och fyllningen görs av smör, socker, ägg, mandelmassa och rivet skal av en citron. Smöret, sockret och äggen ska sjuda länge tills krämen tjocknar och då tillsätter man riven mandelmassa, citronskal och rabarber.

4 kommentarer:

Knit-Marie sa...

Rabarber var väldigt poppis på Färöarna. Tack för kommentar...ähum, fåglarna har jag snott /skäms/

Anonym sa...

Å jag älskar rabarber! Den där pajen måste jag göra!

Gunilla sa...

Knit-Marie, det gör väl inget. Jag fick en rapport från Färöarna från Maria G ikväll hemma hos Johanne. Det lät helt fantastiskt.
Katarina, Jag ska skicka receptet till dig.

Johanne sa...

Tack för att du kom och stickade igår! Och artikeln var med i nummer 27 av Året Runt – förra veckan. Sorry. Men mejla mig din adress så ska jag skicka dig en tidning.