torsdag, juli 21, 2011

Mer stickmys

I onsdags kl 17-19.15 träffades B, Malin, Marie, Johanne och jag på Nyfiken Gul för att sticka, prata och äta middag. Det var B:s förtjänst att det blev av. Hon hade saknat våra stickträffar på Hurtigs och finns inte med på Facebook där vi numera annonserar våra träffar. Jag såg därför till att få ihop ett litet gäng. Det blev jättelyckat! Så roligt att få träffa B igen och Marie och Malin från Riddarmaskan. Marie hade precis kommit hem från I Knit London och vi fick förstås en rapport därifrån. Det var roligt att få bjuda in till ett mysigt ställe på Söder. Fast ägarna till Nyfiken Gul var lite skeptiska. Det är ett mycket populärt ställe och de vill inte att någon ska ta upp ett bord bara för att sticka, men vi beställde in mat och dryck som goda gäster. De flesta som kommer dit grillar sin mat själva och det tyckte personalen också var lite skumt att vi inte ville göra. Vår servitör sa: "Jasså, det är ni som stickar och inte vill grilla." Det var också lite störande att ha grillen så nära inpå. Nästa gång ska vi nog försöka hitta ett mer stick-vänligt ställe. B monterade en underbart vacker vår/höstkofta i fint spetsmönster. Marie stickade på en vacker sjal i Wollmeisegarn, Malin gjorde en vacker flätbolero av Cornelia Tuttle Hamilton, Johanne arbetade på en tröja i flätmönster i härligt Rowan deminfärgat garn och jag stickade vidare på min turkosa ärmsömslösa kofta med hålmönster.
Jag har nu gjort klart bakstycket. Eftersom Marie och B inte vill vara med på bild publicerar jag bara foton på Malin och Johanne. Kolla in Johannes fina klänning! I vecka 31 planerar vi för en tur till Mariefred för att besöka Cornelia Hamiltons garnaffär. Johanne hade med sig tidningen Året runt, nr 27, med den intressanta artikeln hon skrivit om boken Scandinavian Folklore - en underbar bok om folkdräkter. Tack snälla Johanne!

3 kommentarer:

maLinka sa...

Ja visst var det en trevlig kväll :-) Det är alltid så roligt att träffa gamla och nya bekanskaper och vänner med samma härliga intresse.
Tack för en härlig stund!

Förresten så har jag skickat lite med info till dig på FB och tidtabeller till Mariefred...

Kite Designer sa...

Hej, ett stort tack att Du hade lust att organisera träffen, det var riktigt trevligt :-) Hoppas det blir mer tillfällen att träffas! Hälsningar, B

Anonym sa...

Så trevligt! :) Jag hoppas att ni har bättre tur nästa gång med att hitta en stickvänlig plats i stickvänligt väder.
/Matilda