lördag, juli 23, 2011

Födelsedag

Det var en dag som började mycket tungt. Kändes inte alls rätt att göra tårta och fira födelsedag, men det kändes inte heller rätt att låta en galnings gärning i Norge förstöra väninnans födelsedag. Så vi genomförde ändå planen och åkte ut med en Emmatårta till Åsa som fyller år idag. Det var en varm dag. När vi åkte ut stod termometern på 27 grader. Det var svårt att få chokladkrämen att stelna. Efter fikat tog vi en promenad runt Långsjön och därefter ett dopp.  Eftersom det var så skönt i vattnet beslöt Jerker och jag oss för att ta en längre simtur. Björn har tyvärr alldeles för ont i nacken för att kunna simma så långt. Vi simmade fram och tillbaka längs hela sjön. Vet inte hur lång den är, men en sträcka tog oss 16 min. Superskönt! Vi hade inte tänkt stanna på middag, men när Åsa föreslog att vi skulle grilla tillsammans var det förstås svårt att säga nej. Dagen som började så tungt fick alltså ändå ett mycket gott slut. Det var skönt att få vara med vänner och prata om det hemska som skett. Vi tände en ljuslykta för de omkomna och fortsätter förstås att ägna dem våra tankar.

2 kommentarer:

Susilull sa...

Så bra att dagen blev lyckad trots en tung början. Tårtan såg smaskig ut!
Vi hade också en bra dag, det kändes ledsamt att åka förbi sin arbetsplats och se att vi flaggade på halvstång med norska och svenska flaggan. Och vi har så mycket norrmän här i vår hamn, så man måste skänka dem sin varma tanke.
Fick sen några sköna sol- & badtimmar ute på havet och en trevlig kväll på restaurang, mellan återkommande åska och regnskurar.

Anonym sa...

Tack kära Gunilla för den otroligt goda tårtan och uppvaktningen! Vilket arbete du lagt ner! Men så smakade den verkligen gott också!
Ja jag håller verkligen med: vi ska inte låta de onda krafterna ta över i världen, vare sig i den lilla eller stora kretsen av människor - tvärtom ska vi tänka på och hedra de som drabbats av denne norske galnings förskräckliga dåd. Vi fick en mycket fin kväll tillsammans och det är så vi ska bemöta galningar: tillsammans.
Kram!