måndag, juli 11, 2011

Stickmys

Efter förra söndagens härliga utflykt till Riddersvik fick jag mersmak och på Karin Liljekvists initiativ blev det en stickträff på Stora Henriksvik vid Långholmens strandbad. Där finns också ett Bellmanmuseum. Nedanför den fina träbyggnaden fanns en fantastik, lite vildvuxen, köks- och blomträdgård. Det serveras goda sallader och supergott fika och där behöver vi inte betala extra (som på Riddersvik) för att vi stannar länge. Carin och jag var på plats redan kl 11 (då de öppnade) och c:a en halvtimme senare kom Helen K och sen i rask följd dök Karin L och Boel upp. Vi hade satt oss vid en fint bord nära den härliga trädgården under ett parasoll. Det hade börjat mulna på och en kort stund efter att Boel kommit började det regna så pass mycket att vi var tvugna att dra oss inomhus. Där hittade vi ett litet trevlig rum som vi fick ha för oss själva. Carin och jag började med att äta en grekisk sallad och därefter testade vi deras fika. Jag tog kaffe med hallonpaj och lite senare prövade jag deras vaniljhjärtan. Allt mycket gott även om vi saknade svarta oliver i salladen. Jag stickade vidare på min turkosa sommarkofta i Muskat. Carin stickade en provlapp inför sin resa till stickhelgen i Östergötland 30-31 juli. Hon ska gå kurs i att brodera på stickat. Helen stickade på en kofta med liknande hålmönster som min. Det var en provstickning för ett nytt mönster då en barntröja skulle göras om till en större modell. Karin stickade en topp i ett härligt garn från Nysta och Boel stickade en sjal. Karin hade på sig en helt fantastiskt vacker stickad klänning i ett turkost garn (blandning av bomull och lin). Såg superstiligt ut med en svart underklänning och en svart sjal. Jag blev inspirerad att göra ett nytt försök att sticka en klänning.

3 kommentarer:

Kite Designer sa...

Asch.... Kan Du vara _jätte_snäll och tipsa någon gång om någon träff? Skulle så gärna hänga med, det var ett (bra) tag sedan! Ha det, B

Gunilla sa...

Det ska jag absolut göra! Förlåt att jag inte tänkte på dig denna gång. Denna träff samordnades via Facebook. Finns du där också?

Kite Designer sa...

Jag har skickat ett mejl till Ditt comhem-konto. Hörs! B