tisdag, juli 26, 2011

Snopet

Det blev lång näsa idag också. När Knits äntligen öppnade idag visade det sig att de bara säljer färdigstickat. Tröjan i fönstret kostade 2 800 kr. Det har jag inte lust att betala när jag dessutom blir snuvad på halva nöjet.
Jag fick gå in och trösta mig hos Anntorps väv. Där gick jag länge och tittade på alla fina garner och pratade med den trevliga damen. Till slut bestämde jag mig för att det får bli en mohairtröja i ett garn som innehåller lite turkos. Färgen heter Fushia och är av märket Colinette. Jag har sneglat på deras vackra garner förut och jag tror att jag köpte en härva hos Nysta, men lämnade sen tillbaka den eftersom jag inte kom på något att göra av den. Denna gång tänker jag passera en tröskel som jag länge tvekat inför. Kommer att försöka använda mig av en favoritkofta och räkna ut hur många maskor jag behöver och alltså klara mig utan ett mönster!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Knits har verkligen ett missvisade namn. Har kollat på den koftan också, men tänker banne mig inte köpa den för det priset.

Catrin
http://catrinr.typepad.com

Kite Designer sa...

Kanske ska vi gruppsticka tröjor och sälja själva? ;-) Kolla Plissé från Lene Holme Samsoe (med struket "o"), "Sticka romantiskt, modernt och kvinnligt". Strukturen på tröjan i boken, tror jag, är likadan som på skyltfönstertröjan, kanske går det anpassa mönstret på något sätt?

Gunilla sa...

Tack för tipsen Bozena! Ska kolla in den.

Gunilla sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Gunilla sa...

Hej igen, Nu har jag tittat på den modellen. Supersnygg! Behöver inte modifieras. Tack än en gång för tipset!