söndag, juli 05, 2009

Självplock

Det blev ca 8 kg färdigrensade jordgubbar. Kl 09.10 kom vi iväg och en och en halv timme senare var vi på Vätö självplock. Vi var rustade för en varm dag, men det var bara 15 grader och duggregn. Kl 13.00 var vi hemma igen och nu är syltningen och saftningen i full gång.

6 kommentarer:

Susilull sa...

Mums, mums!!
Jag lyckades få med hela familjen på självplock häromdagen, så nu är frysen laddad. Men jag är lite lat så det blev "bara" rårörd sylt.
Lycka till med saft & syltningen!

Gunilla sa...

Tack! Ja alltså det där med saft är inte kul! Höll på att bli riktigt grinig innan min dotter kom och tog över. Jag förstår nu varför en liten flaska jordgubbssaft kostar 55 kr i Skansenbutiken.

Boel sa...

Så härligt att ha till hösten och vintern! Tur att ni kunde hjälpas åt du och dottern för det är alltid mer jobb än vad man tror från början.

Jag orkar inte med jordgubbsplock i år men hoppas att jag når ned till blåbären och hallonen om ett par veckor.

Kram
Boel

toveb sa...

ooh! trevligt. Det var länge sedan jag var på självplock. Blir det någon jordgubb/rabarbermarmelad, månne?

Gunilla sa...

nej det är min lilla Bea som är tokig i jordgubbar och hon gillar inte marmelad. Det blev bara rårörd sylt (till frysen) och råsaft tre flaskor - att konsumeras hyfsat snabbt. En ask styckefryst och härlig kompott som en rest av saftningen :-). Kan verkligen rekommenderas!

Pia sa...

Mmmm, så gott det ser ut. Visst är det ljuvligt att ta reda på vad naturen ger. Ni hade tur att det bara duggregnade idag vräker det ner i alla fall i Järna. Ha det så gott.