söndag, januari 08, 2012

Trettonhelgen

lider mot sitt slut. Sista dagen på långhelgen besökte jag min kusin Maria Helander i Farsta Strand. Har aldrig varit hemma hos henne förut. Just då hade hon sin storasyster Anneli på besök. Det var supertrevligt att få träffa dem båda på samma gång. Maria hade bjudit hem en tjej som skulle ge dem manikyrbehandling. Orsaken till visiten var att jag ville att hon skulle signera sin bok Aldrig mera banta, LCHF och KBT. Det är hennes andra bok. Den första heter Helhetsmetoden. Nu skriver hon på sin tredje bok! Blev bjuden på god soppa och liten matig muffins. Fick också träffa hennes supersöta dvärjpudel Selma. Jag fick en rolig bok av henne som hon fått från sitt förlag - Nordstedts. Den heter Julkulor innehåller mönster på stickade julkulor. Den är ungefär lika kul som den låter. Är det någon som är intresserad? Ska jag kanske ordna en tävling ;) Fast den är så crazy så jag kanske ska spara den i alla fall. Jag lovade att sticka två par muddar till Maria i puddelgarn (för att matcha Selma förstås) - ett par vita till helgpromenader och ett par grå för vardagsbruk. Det var lite extra kul att åka ut till Farsta när jag just nu läser om Rikard Wollfs självbiografi och han skrev om sin uppväxt först i Farsta och sen Gubbängen. En suveränt bra och intressant bok. På kvällen gjorde vi Miriams favoritmat Vitkålsmos med stekt lax, sås och tomat- och gurksallad. Till det drack vi tranbärssaft. Mirres trevliga kompis Karin deltog i middagen. De skulle titta på japansk tecknad film tillsammans. Det blev filmen Lånarna.

Selma ville inte bli fotad ;)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vilket trevligt besök! Är boken julkulor skriven av två norska killar? Hörde ett reportage på radio om dem, de ville sticka nåt annorlunda, och boken har nu blivit en stor succ'e, inte minst i Frankrike.
söt liten hund kusinen har!
Kram, Åsa

Gunilla sa...

Ja det stämmer nog. Originaltiteln är: Julekuler. Ja Selma är supersöt ska se till att få en bättre bild på henne nån gång.
Kram