torsdag, januari 12, 2012

Både lunch och middag


Kanelbakat höstäpple 105:-

gräddfilsglass, kardemummasmulor
Kryddstekt Renkalvinnanlår 265:-
sotade gulbetor, pumpa, älgörtsgelé
på restaurang imorgon. Lunchen på Gastrologik och middagen på Sven-Harrys Restaurang. Här har Svd skrivit om den. Känns som en helt ok fredag! Bilderna är från middagen. Att först äta på finkrogen Gastrologik gjorde dock att Sven-Harrys förbleknade en del, men sällskapet var det bästa. Utsikten från restaurangen - över Vasaparken som kvällen till ära täckts av ett vitt täcke - var fantastisk. Skridskobanan var full av barn först och ungdomar med klubbor senare på kvällen och pulkbacken - inte lika full eftersom det var för lite snö, men några pulkor såg vi. Vasaparken är också en populär hundrastplats. Måste ju nämna nåt om lunchen också.  Den var en helt underbar. Igår var sista dagen de serverade luncher i hela matsalen. Vi satt vid ett fint runt bord. Gastrologiks koncept är att inte presentera någon meny på förhand. Först en liten kopp med skummande champinjonsoppa, sen en liten tallrik med piggvar på spenat och karamelliserad rödlök vid sidan. Varmrätten var en viltkorv med potatispuré och  någon fantastisk grönsak vid sidan om - som jag glömt namnet på - samt gratinerade rotsaker (bl a palsternacka) i gräddig sås. Efterrätten var en citronmarängtårta och en liten skål apelsinsorbét med några apelsinklyftor. Det hela avrundades med en liten kopp kaffe. Denna restaurang kan jag verkligen rekommendera. Inredningen var smakfull - mycket koppar (bl a lampskärmarna) och vita väggar med belysning som gav rummet en grön ton. Svårt att beskriva. Måste upplevas!

Inga kommentarer: