lördag, januari 30, 2010

Seoul dag 1

Nu är vi äntligen här. Landade imorse kl 06.30. Tog Airport Limousine (flygbussen) in till stan. Promenerade till NAMU Guesthouse där vi ska bo de första nätterna. Den 3 februari flyttar vi till Lee & No Guesthouse. Vi blev varmt välkomnade av trevlig tjej som kallar sig Moon. Först vilade ut ett tag timmar efter den långa resan. Sen tog vi oss in till Gwanghwamun med tunnelbanan. Det går lätt att ta sig fram när namnen står på engelska. Vi letade oss fram till City Tour Bussarna. På vägen dit såg vi två stora skridskobanor där koreanska familjer roade sig och en jättestaty på en mycket berömd kung, Sejong, som uppfann det koreanska språket, där barnen klädde ut sig och lät sig fotogrferas framför den. Vi tog en lång "Downtown tour" med en sightseeingbuss och klev sen av vid N´Seoul Tower. Vi hade blivit rätt hungriga så vi åt varsin Original burger med pommes. Sen blev det en tur upp i tornet och fantastisk utsikt över staden. Tyvärr var det lite dimmigt som syns på bilden. Nu är vi tillbaka på guesthouset. Mycket nöjda med vår första dag.
Denna märkliga fasad såg ut att gömma ett tempel. Jag måste ta reda på mer. Termometern är en "love thermometer" som ska visa hur mycket pengar allmänheten skänker till något välgörande ändamål. Ståltrådsmannen såg vi på den mycket branta vägen upp mot Seoul Tower.
Vid Seoul Tower var det vanligt att man skrev kärleksfulla meddelanden på små keramikplattor som sattes upp på väggen och på staketet nedanför tornet hade många förälskade par satt fast hänglås och små lappar.

Inga kommentarer: