fredag, september 24, 2010

Fin-sushi


Idag har jag testat den sushirestaurang som läraren på sushikursen sa var bäst i stan. Den heter Råkultur och har en stjäna i Guide Michelin. Jag valde en nio-bitars för 95 kronor. Smaken går inte att beskriva. Den måste upplevas. Det är verkligen skillnad på sushi och sushi!
Här ovan är stjärnkockarna i arbete. Det var mycket folk på lunchen idag. Jag fick vänta länge på min tur, men det hade jag inget emot eftersom det var så spännande att se de duktiga kockarna i arbete. En av dessa kockar har vunnit andra pris i sushi-VM 2010.


Kan dock inte rekommendera att transportera mat i cykelkorg. Det var sorgligt att öppna kartongen.2 kommentarer:

Karin sa...

Hej Gunilla!

Var har ni gått på sushikurs? Mina killar hemma tjatar om att vi ska göra sushi och kollegorna på jobbet tänkte att vi skulle gå tillsammans. Det verkar som att ni hade trevligt på kursen och att ni fick bra tips. :-) Ska absolut kolla in Råkultur!

Kram!

Karin

Gunilla sa...

Det var Medborgarskolan som ordnade den. Läraren hette Jonas Arbman, arbman@minpost.nu, 08-660 93 51, 0733-969 883. Carin Andersson har också gått en kurs för samma lärare, men då handlade det om kinesisk matlagning om jag minns rätt. Jag har funderat på att bjuda hem mina kollegor på sushi-workshop :). Jag tror att det är en jättebra team-building-aktivitet.
Kram
Gunilla