onsdag, oktober 27, 2010

Mälarkrona

Jag har följt byggnationen från vattnet när vi tuffade runt Kungsholmen i vår lilla snipa. Tycker att den är så vacker - Stockholm Waterfronts kongresshall - med den mycket speciella fasaden - "ett ribbverk av 21 km stålprofiler som bildar en assymetrisk form likt en mälarkrona" citat från wikipedia. Klicka på bilden så ser ni bättre.

Jag tog en annan väg till jobbet imorse. Började dagen med frukost på Hilton Slussen. Jag hade en voucher som gick ut idag och håller på att planera för ett styrelseseminarium där den 30 november så jag passade på att träffa min kontaktperson Kalle. Dagen kunde inte börjat bättre. Fantastisk frukost i en matsal med bästa utsikten över stan. Visste ni att Hilton var det första hotellet som serverade "krav-frukost".

6 kommentarer:

boel sa...

Tack för dina rader hos mig, jag hoppas också att vi kan ses snart fast den 7 november är det inget stickcafé på Riddersvik, fiket är stängt.
Att äta frukost på något hotell någon morgon även utan anledning skulle nog förgylla livet lite.
Kram

Anonym sa...

Näe, det håller jag inte med om, den är INTE vacker!!! Ser ut som ett inom kort dessutom sönderrostat, stående plockepinn.
:(
hälsar en anonym som flytt storstaden för levande pinnar av trä i Nacka...

Gunilla sa...

:):):)
Det är tur att vi tycker olika. Någon mer än jag måste ha gillat den eftersom den fick byggas.

Gunilla sa...

Till Boel, Ursäkta jag läste visst slarvigt. Jag menade att jag skulle försöka ta mig dit när ni träffas nästa gång.

Anonym sa...

Näe, tror att arkitekterna tappade den riktiga modellen i golvet när de var på väg att visa den och i sin förtvivlan slog ut med händerna så att pennburken for i golvet tillsammans med en burk klister och då tyckte en praktikant att det såg hippt och modernt ut, tog penn- och klistermodellen och lämnade in som förslag til Stadsbyggnadsnämnden tilsammans med en jättestor pengapåse varför Alvendahl fick avgå. Klart som korvspad! :(

Gunilla sa...

:))))
Jag gillar dina kommentarer! Men jag kan inte förstå hur man inte kan gilla den fantastiskt läckra mälarkronan. Jag associerar till orgelpipor - även om det är rätt långsökt.