lördag, oktober 04, 2008

Tumvantar med fingerlucka

Guddottern Isan har länge pratat om att hon vill ha ett par vantar som man kan vika ner över fingrarna. Nu har jag äntligen hittat ett mönster och handlat garn. Hon vill ha dem svarta med ränder i blått, rosa, rött och ljuslila. Måste dock räkna om mönstret eftersom det bara går upp till storlek 5 år. Isan är 8 och stor för sin ålder. Mönstret kommer från Nina Sagulins bok Sticka till babyn. Garnet är Debbie Bliss Rialto Aran, 100% Merino ull. Supermjukt och vackert. (Klicka på bilderna så ser ni bättre.)
Igår natt blev jag klar med halsduken med snoddar ur boken Sticka accessoarer också den av Nina Sagulin. Beethoven fick vara modell. Idag köpte jag också garn till en mössa i samma garn och färg. Det var jättetrevligt att träffa Erika som jobbade på Nysta just idag.2 kommentarer:

Pernilla sa...

Jag har ett par som jag har "lånat" av min mamma. De är väldigt bra och praktiska. Fast de är vita så något trädgårdsarbete blir det inte tal om. Tror att jag såg liknande på Designtorget.

Gunilla sa...

Ja fast jag vill ju inte köpa dem. Idén är att göra egna. Dessutom hade hon ju en bestämd uppfattning om vilka färger hon ville ha ;-)