fredag, juni 06, 2008

Niornas festmiddag

Igår hade Bea sin avslutningsmiddag i Södermalmsskolan. Hon har gått där i fem år. Så fint hade pyntgruppen gjort i Ljushallen. Det var tre nior som firade att de i nästa vecka går ut högstadiet tillsammans med sina lärare. Ett stor antal åttor hjälpte till med serveringen. Det blev ett sällskap på c:a 130 personer. Maten kom från Sodexo. Meny: Förrätt: Grekisk sallad, Huvudrätt: Stekt majskyckling med saffransris. När de kom serverades de en välkomstdrink med en jordgubbe i botten på glaset.
Desserten skulle föräldrarna stå för. Det skulle vara en tårtbuffé och jag hade tagit på mig ansvaret för den. Några föräldra levererade färdiga tårtbottnar och andra kom med färdiga tårtor. Jag gjorde själv 4 runda tårtbottnar och en gjord på två satser sockerkakssmet gräddad på en stor plåt. Den delades sen på mitten och blev två jordgubbstårtor. Fick god hjälp med tårtdekorationen på plats i skolans hemkunskapssal av Kerstin och Ann-Sofi. På Hötorget handlade jag 30 l svenska jordgubbar.
Det blev tre rosa prinsesståror med Kerstin egenhändigt formade rosor och blad i festmarsipan. Övriga tårtor var klassiska gräddtårtor med massor av jordgubbar, några även med riven mörk choklad och godis i form av non stop, never stop, marianneströssel, silverkulor, dekorationsblommor och hjärtan. En förälder kom med två princesstårtor från ett berömt konditori på Söder, Bonnanza, en mamma hade med sig två hemgjorda mandelkakor, en annan en chokladkaka och slutligen två kladdkakor, som serverades med vispgrädde och två askar physalis. Tror att vi totalt hade femton tårtor, två skålar med jordgubbar + ett berg av jordgubbar på en bakplåt klädd med aluminiumfolie. Det räckte även till de åttor som serverade under kvällen. Till desserten serverades tårtgruppen kaffe och te till de lärare och elever som ville ha det.
Under middagen höll lärare, elever och rektorn tal och en mycket uppskattad film som elever i 8:ans Litteratur- och dramaklasser gjort som handlade om lärarna visades. Efter middagen öppnades disco (med inhyrd DJ) i musiksalen och en bar där drinkarna var gratis - eftersom det inte fungerat med informationen till eleverna om att drinkarna skulle kosta 5 kr/st och föräldrarna missat att fixa växel. Festen var slut strax före 23.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tjusigt - kul att du förevigade det!
Ann-Sofi

Alja sa...

Oj, nu forst upptacker jag din blogg! Ska kolla in den i fortsattningen. Beas skolfest verkade super. Och med en mamma som kak ekspert far hon vara stolt! Halsa henne!

Vi har det bra i Varna, Bulgarien. Lite mulet ar det och idag kanske under 20 grader.

Lena