lördag, november 20, 2010

Mer bortskämd!

SPA terapeuten Catharina har lagt våra ansiktsmasker. Borde egentligen varnat känsliga läsare. Superskönt att bli ompysslad på detta sätt! Efter ansiktsbehandlingen tog hon hand om våra fötter. Vi hade mycket roligt åt hur hemska vi såg ut i våra masker. Ansiktsbehandlingen kändes skön ända tills vi skule ta bort den stelnade masken. Medlet brände till ordentligt och efteråt blev jag rödflammig i ansiktet. Jag har känslig hud och borde låtit bli detta. (Foto: Kristina Nilsved.)
Stefan från Hydéns buss var vår chaufför. Det är vår
Klubbmästare Sus, Susanne Levin, som står på trappan till Villa Fridhem, - uppfört 1909 som sommarresidens åt pris Carl (Gustav V:s yngre bror), prinsessan Ingeborg samt barnen prinsessorna Märtha, Astrid och Margaretha och en prins Carl jr (som det gick mindre bra för - han var bl a inblandad i Husebyskandalen). 1953 såldes det till Landstinget och användes som konvalesenthem. Sedan 1990 är det konferenshotell och från 1997 heter ägaren Lars Dahlin och det vd:n heter Magnus Dahlin. 2006 blev det SPA. Närmast större stad är Norrköping (15 mil). Isabel Wilhelm, försäljningsansvarig, köksmästare Murat (?) och spa-terapeuten Catharina tog mycket väl hand om oss. I SPA området fanns inomhuspool, bubbbelpool, bastu och relax. På lördagsmorgonen hade vi fri tillgång till det. Jag såg till att vara först i bassängen så jag fick en underbart skön stund i stillhet i den vackra miljön med tända ljus och vacker musik.Floristens fantastiska dukning.
   
Nästa stop var Wreta Gestgifveri.
På Wreta har alla rum sitt eget namn och tema. Detta tyckte jag var särskilt vackert.

    

Prinsessornas kokbok i tre delar.

Gunilla von Kokowska vid prinsessornas lekstuga (Villa Fridhem)


Visste inte att lekstuga heter Wendy house på engelska.

Diskhon.

Järnspisen.

Prins Carl Jr och Prinsessan Margaretha som fick lekstugan i 11-års-present.
 
Lokal-TV hade nyss varit där och filmat inför julbordssäsongen. Därför hade de låtit en florist dekorera hela anläggningen.
I gestgifveributiken fanns många vackra ting, men jag köpte bara en silkestvål. Det doftade så gott i alla rum och jag tror att doften kom därifrån. Har bestämt mig för att jag inte får köpa hem något just nu. Högsta prioritet hemma är istället att göra mig av med en massa ting som bara tar plats och varken används eller gör någon glad.
Margareta Ceder och Eva Almart. Det fanns gott om tid för samtal.
 
Fönster i Villa Fridhem.
Vi var ett glatt gäng på tolv medlemmar i Cssto som deltog i en visningsresa arrangerad i samarbete med Svenska Möten till Villa Fridhem i Getå och Wreta Gestgifveri i Jönåker.

I väntan på avfärd från Villa Fridhem.
Ester Fajman, Lisbeth Gustav och Elsie Nordgren.


2 kommentarer:

Susilull sa...

Så härligt att få åka på SPA-helg med trevliga vänner/kollegor!
Stället ni var på ser verkligen jättefint ut!
Skönt att få ladda batterierna nu i mörka november.

Lasse. sa...

Det påminner mig om en vits där just en sådan "ansiktsbehandlare" hade lovat kunden ungdomsutseende.
Och mycket riktigt när hon vaknade på morgonen hade hon hela ansiktet full av finnar!
Må gott önskar morbror Lasse.