onsdag, augusti 06, 2008

skepp ohoj-tröjan färdig

Monterad, blockad och klar! Enda missödet var att jag sydde ihop långsidan på ärmen med långsidan på framstycket då jag tydligen var för intresserad av damfotbollen på TV. Lyssnade också på ljudboken Tre män i en båt av Jerome K Jerome. Den sista jag hann med innan prova-på abonnemanget avslutades idag. Förutom nämnda misstag - som gick att rättas till (men var jättejobbigt) hade jag problem med halskanten. Den ska inte syna alltför noga. Det var svårt att plocka upp 19 maskor på vardera sidan om de 30 sparade maskorna på framstycket.
Blev nöjd med resultatet. Hoppas Carl Melker och hans föräldrar också blir det. Det tog inte mer än några sekunder efter att jag lagt upp den bland mina projekt på Ravelry förrän den blev markerad med ett litet rosa hjärta vilket betyder att den fått den första medlemmen i sin fan club. Det visade sig vara MaryAnne från Williamsburg, Virginia som gillade den.
Faktaruta: Garn: 7 nystan Rowan Cotton Glacé. Affär: Wincent. Kostnad: 350 kr.Mönster: boken Sticka till busiga barn av Zoë Mellor (originaltitel: Adorable Knits For Tiny Tots). Har tidigare stickat Tröja i spetsmönster ur den boken - ett beställningsjobb.

3 kommentarer:

Boel sa...

Den är jättefin!! Kul att ha någon liten att sticka till.

Nästa vecka kan det nog bli Hurtigs för min del, om jag inte är helt slut efter att ha börjat jobba.

Må så gott!
Boel

Gunilla sa...

Tack! Hoppas att få se dig då den 12 augusti.

Marias garnhändelser sa...

himla söt blev den!