lördag, november 05, 2011

Syfestivalen

Jag hade sån tur att jag fick sällskap av Johanne på vägen ut till mässan. Hon hade med sig detta fina vantmönster till mig. Jag ska göra dem i lyx-garnet Cashmere Queen (35% Cashmere, 45 % Merinoull och 20% Silke). På mässan hade jag sällskap av Catrin - som jag nämnde förut. Det var precis lagom med folk så vi vandrade runt några varv i lugn och ro. Vi hann också med lite fika. Sen satte jag mej ner för att lyssna på Johanne som lärde ut lite sticktips. Jag träffade också på Maria som visade oss patentstickning. Jag blev jättesugen på att göra denna halsduk i den tekniken. Hon hade just då besök av Johanna Wallin, så jag passade på att visa min grå mössa med blå pärlor som jag gjort efter hennes mönster.
Hälsade också på Triinu och tittade på hennes fina sjalar. Hon visade ett nytt mönster - se den gråa sjalen - som var gjord i en speciell teknik. Den tyckte jag var särskilt vacker.

3 kommentarer:

Johanna sa...

Den grå mössan är superfin och det var så jättekul att få se den :-) Vantarna i Cashmere Queen låter avundsvärda redan nu :-)

Metta sa...

Vilken trevlig dag du har haft på syfestivalen. Det är så roligt att träffa andra stickintresserade. Blev inget besök för mig den här gången. Har varit kämpigt en längre tid men jag hoppas att det vänder snart.
Tack för värmande kommentarer på min blogg.
Ha en bra söndag! Kram

Gunilla sa...

tack för berömmet Johanna! tack detsamma Metta!