söndag, juni 13, 2010

Klänning i lin

Så var linneklänningen färdig. I mönstret kallades den tunika, men för mig blev det en klänning. Jag hann sticka en hel del under bussresan till Trollhättan (vi fick åka buss p g a flygstrejken). Tycker att den blev fin, men lite för stor. Stickade storlek M. Är det någon som vet om det här garnet krymper i tvätten? Det står att man kan tvätta den i 40 grader. Kanske ska jag försöka i 60 grader.

Garn: 6,5 härvor M&K Linen, 100% Lin. Stickor: 5,5 och 3.

Den krympte inte i tvätten (60 grader). Det enda som hände var att den växte på längden. Det är förresten inte sant - den tappade också övrigt i formen och blev hård och "otrevlig". Kan allstå inte rekommendera en sådan metod. Återstår att testa torktumling. Annars får jag ge bort den. Nu har jag även testat torktumling. Det hände absolut inget. Jag ska ge bort den till Marie. Tyvärr tror jag inte att hon heller kommer att uppskatta den.
Men envis som jag är kommer jag antagligen att sticka en ny i en mindre storlek och med mindre stickor samt kontrollera stickfastheten noga.

4 kommentarer:

Susilull sa...

Hjälp så snabb du är! Så fin den blev! Vanliga linnekläder krymper ju i 60 grader, så testa.
Garnet lär ju inte tova sig i allafall, så det har du ju alltid kvar om den nu skulle bli för liten ;-)

Marie sa...

Vad trist att storleken blev fel, hoppas det löser sig i torktumlaren. Annars har du en glad mottagare någonstans där ute och så får du göra dig en ny.

Gunilla sa...

Du får den gärna. Skickar den till dig om du ger mig din adress.

Den var i alla fall trevlig att sticka. Tycker om lin.

Katrin sa...

Det är inte alltid det blir som man tänkt sig. Lite av charmen med stickning - och frustrationen.